Slaapproblemen bij baby’s en kleine kinderen

Toen wij met Arianne in contact kwamen, had ons zoontje Tygo (toen 3 maanden) slaapproblemen. Hij sliep niet langer dan veertig minuten en werd dan wakker. Wat we ook probeerden (teveel bleek later), we kregen hem niet meer in slaap
Tygo had destijds net een spreidbroekje gekregen en moest daarom op zijn rug slapen, terwijl hij gewend was op zijn zij te slapen. Wij dachten dan ook dat daar het probleem lag. Arianne adviseerde ons rust en regelmaat! Dat betekende voeden-spelen-slapen. We moesten Tygo wakker in zijn bedje leggen als hij liet zien dat hij moe was en dan zelf in slaap laten vallen. Ik wilde graag dat hij dat kon, alleen ik had daar veel moeite mee, ik was gewend om bij hem te blijven tot hij sliep. Arianne begreep dat. Ik kon het proces langzaam uitbouwen door eerst in zijn kamertje te zitten, en steeds iets verder weg te gaan tot hij alleen lag. Tygo bloeide helemaal op, het ging heel goed, wat ons het benodigde zelfvertrouwen gaf. Ik durfde nu ook op Tygo te vertrouwen.
Wat we erg prettig vonden, was dat we Arianne altijd konden bellen met vragen en dat we deze week veel contact hadden om te bespreken hoe het ging. Na een week ging het veel beter en zaten we weer op het goede spoor.
Nog steeds als we vragen hebben, bellen of mailen we. Het geeft een gerust gevoel om een hulplijn te hebben. Als jonge ouders kun je soms erg onzeker zijn.

Arianne heel erg bedankt voor al je hulp!

Esther en Tygo