Dunstan Babytaal

Priscilla Dunstan heeft de Dunstan Babytaal ontdekt. Zij heeft een absoluut gehoor en kon op haar vijfde na één keer luisteren een vioolconcert van Mozart naspelen. Na de geboorte van haar zoon Tom was ze vastberaden uit te vinden wat hij haar duidelijk probeerde te maken met het huilen. Zij is toen gaan bijhouden wat ze hoorde en heeft verschillende geluidjes vastgesteld. Na verschillende onderzoeken zijn er vijf geluiden uitgekomen die samen de Dunstan Babytaal vormen.

Vijf geluiden
Pasgeboren baby’s maken vanaf de geboorte vijf geluiden in de voorfase van het huilen met ieder een hele specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby’s en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken. Het in een vroeg stadium herkennen van de behoeften van een baby heeft grote voordelen voor beide ouders.

Door het gebruik van de Dunstan Babytaalmethode kun je sneller achterhalen waar je baby behoefte aan heeft. Hierdoor leer je je kind sneller en beter kennen. Je bouwt zelfvertrouwen op, je kind voelt zich gezien en gehoord en daarmee zorg je voor (meer) rust binnen jullie gezin. Deze babytaal wordt ook heel snel opgepakt door vaders!, waardoor deze zich ook snel betrokken voelt bij de verzorging van de baby.

Ook kinderopvang leidsters die werken met de Dunstan Babytaal zijn erg blij met deze aanvullende kennis.
* Het lijkt wel tovenarij en……waarom is me dit nooit eerder opgevallen? Het luisteren en kijken levert zoveel informatie op. Vooral het boeren en tegemoetkomen aan tussentijds nog wat drinken is een verademing. Tip: luister, oefen en kijk!

* Er wordt echt veel minder gehuild op de groep

* Je leert de kinderen beter kennen waardoor je sneller kan handelen en het kind van zijn/haar ongemak af kan helpen. Dit zorgt voor een hechtere vertrouwensband tussen mij en het kind en het biedt vertrouwen bij de ouders. 
   

Wanneer
Als je in je derde termijn van je zwangerschap zit kun je al aan de slag met Dunstan babytaal tot je kindje ongeveer 3 tot maximaal 5 maanden is.

Je kunt ervoor kiezen om een individuele workshop te volgen.
Of je kunt kiezen voor een groepsworkshop (start bij minimaal 5 aanmeldingen)

Ik kan ook een gratis kennismaking workshop van maximaal 30 minuten verzorgen voor geïnteresseerde professionals.

Waar
Individuele workshop bij jullie thuis of bij mij thuis te Zwolle-Assendorp.

Aanmelden en meer informatie
Stuur voor meer informatie of aanmelding een mailtje naar arianne@rustenregelmaat.nl
Zie hier voor tarieven.