Objectief en betrokken advies

In de zomer ben ik bevallen van een prachtige dochter. Al snel kreeg ik in de gaten dat Senne niet gelukkig en tevreden was. Ik had ook al een zoontje en hij was een totaal andere baby. Ze huilde heel erg veel en was alleen maar tevreden op de arm. Ze was constant gespannen en zelfs na de voeding krijste ze het uit.

De weken gingen voorbij en Senne en ik kwamen in een steeds meer negatieve spiraal. Ik heb dit meerdere keren bij verschillende mensen/instanties aangegeven, maar kreeg veelal de boodschap: ‘baby’s huilen nou eenmaal’.

Omdat er echt iets moest veranderen in deze situatie, hoorde ik via een vriendin dat baby’s ingebakerd konden worden. Zij deed dit ook met haar kindje en ze had er hele goede ervaringen mee. Toen ben ik wat gaan surfen op het internet en zo kwam ik bij Arianne Bronsvoort terecht. Ik heb haar mijn verhaal voorgelegd via de mail en kreeg al vrij snel een reactie. Wat een opluchting! Eindelijk iemand die mij begreep en die oor had voor mijn verhaal. Arianne raadde mij ook aan om Senne in te bakeren en daar ben ik toen mee begonnen.

Bij mij in de buurt woonde iemand die deze doeken verkocht en daar ben ik met Senne naartoe geweest om te bekijken hoe ik deze doeken veilig kon gebruiken. Dit in combinatie met een speciale flesvoeding, Nutramigen, is het keerpunt geweest in mijn zoektocht naar een tevreden baby. Het boekje ‘ritme, regelmaat en inbakeren’, dat ik tegelijkertijd heb aangeschaft met de pacco-doek, heeft mij heel erg geholpen. En iedere keer als ik het even niet zag zitten of met vragen zat, kon ik weer een beroep doen op Arianne.

Het prettige van Arianne is dat ze je begrijpt. Doordat je elkaar niet kent, alleen uit verhalen, kan ze objectief naar je verhaal luisteren. Ze komt met goede adviezen waar je echt wat aan hebt. Arianne is een ervaren persoon die weet waar ze over praat.

Het grappige was dat we een tijd lang nog steeds af en toe contact hebben gehad ook over mijn oudere kind. Ook al heeft ze contact met veel meer moeders en kinderen, ze geeft mij het gevoel speciaal te zijn en een speciale dochter te hebben. En dit is toch wel heel bijzonder.

Ik zou alle ouders aanraden die problemen tegenkomen in de opvoeding van hun kind, om Arianne te mailen. Het is altijd prettig om je ervaringen te delen en je vragen beantwoord te krijgen op een manier waar je echt wat mee kunt en waarvan je ook resultaten ziet.

Isolde en Senne